06 - 48 20 39 61 info@hermaborder.nl

Over Herma

In mijn leven ben ik altijd bezig met wat het betekent om te leven. Hoe doe je dat? Oftewel wie ben je, waar kom je vandaan en waar wil je naar toe. Daarvoor heb ik langs verschillende paden gelopen.

Wat voor mij als een natuurlijke overgang voelt is dat niet altijd voor een ander. Zo ben ik op jonge leeftijd van de verpleging overgegaan naar de tropische landbouw. Altijd al wilde ik andere werelden zien. Het grappige is dat ik mij dat bewust werd tijdens de basisschool op het platteland ver in Friesland door de verhalen van een onderwijzeres.

In verschillende landen heb ik ervaringen opgedaan om te merken dat het helpen van de mensen daar een ingewikkelde situatie is. En ik besloot dat het eerlijker was om mezelf te gaan ontwikkelen. Mijn verblijf was echter heel plezierig daar. Onder andere heb ik met een carabow in de rijstvelden geploegd en in een kokosnootboom geklommen. Ook heb ik onderzoek gedaan naar de positie van vrouwen in de landbouw.

Uitgenodigd in een mooie tuin ontvouwde zich voor mij een nieuwe wereld in Nederland. En in rap tempo had ik me omgeschoold. Bloemen zijn toch leuker dan worteltjes. Er zit een schoonheid in natuurlijke planten en de manier waarop je die met hun kleuren en vormen kunt combineren brengen je in een andere wereld en sferen. Het gaat voor mij over het leven en dit werd een passie.

Het ontwikkelen van schoonheid in een tuin blijkt echter veel werk te betekenen. Daar draaide ik mijn hand natuurlijk niet voor om. Na samenwerking in andere tuinen en op meerdere kwekerijen besloot ik mijn eigen pad uit te zetten. Er was geen duidelijke vorm maar wel een vastbesloten keus en een zoeken naar mogelijkheden. En door op pad te gaan kwam ik van alles tegen en vooral mezelf. Er ontstond een hoveniersbedrijf, een kwekerij en een theetuin met bijzondere vaste planten ( zie ook hermaborder ).In deze fase begon ik open te staan en kwam ik in aanraking met een intuïtieve manier van leren.

Tijdens de opleiding Intuïtieve Training en de Trans medium opleiding leer ik mijn innerlijke drijfveren kennen. Waar ze vandaan komen en wat dat met mij en een ander doet. Mijn vragen over het leven hebben te maken met deze innerlijke stem. Gaandeweg leer ik dit te integreren in het dagelijks leven. Mede daardoor ontstaat er meer ruimte om tot rust te komen in plaats van altijd maar bezig te zijn. En waar het leven mij eerst vooral overkwam kan ik nu veel meer aangeven hoe ik het graag wil en welke kant het op mag gaan. En healen is zo ontzettend leuk om te doen.

Herma Healing

Wil je weten wat Herma Healing voor jouw kan betekenen? Of gewoon erg nieuwsgierig hoe zij te werk gaat. Bel gerust naar 06 – 48 20 39 61 of ga door naar contact.

Locatie Theetuin: Vanuit de Randerstraat in Diepenveen rij je naar de Bockhorsterstraat in Olst. In het derde weiland links is de tuin.

Herma